top of page

Alessia Couvreur

Welkom,

 

Ik ben Alessia, gecertificeerd intuïtief eten diëtiste.

 

Voel jij je wat verloren op het vlak van voeding, merk je op dat je vaak om emotionele redenen eet of je moeilijk je honger en verzadiging aanvoelt? Voel je je onzeker in je lichaam of probeerde je al verschillende diëten zonder resultaat?

 

Het concept intuïtief eten werd in de jaren 90 opgestart door twee Amerikaanse diëtisten die ontdekten dat vermageringsdiëten zelden langdurige resultaten opleverden. 80-90% van de mensen die een dieet volgen, zijn na 5 jaar terug op hun oorspronkelijk gewicht, of wegen zelfs meer.

 

Aan de hand van 10 principes leer je bij intuïtief eten afscheid nemen van de dieetmentaliteit, opnieuw vertrouwen krijgen in je eigen lichaamssignalen, opnieuw genieten van eten zonder schuldgevoelens, omgaan met (emotionele) eetbuien, je lichaam respecteren, bewegen op een manier dat goed voelt voor jou… om uiteindelijk tot een evenwichtig eetpatroon te komen dat goed voelt voor jou én duurzaam is. Fysieke & mentale gezondheid staan hierbij centraal.

 

Ik begeleid zowel volwassenen als kinderen.

 

 

Consultaties

 

Elke dinsdagnamiddag, van 12.15 to 16.15 vind je mij bij Sion.

Een sessie duurt telkens 55 minuten.

Na elke sessie krijg je de besproken focuspunten en oefeningen op mail, zodat je hier altijd naar kan teruggrijpen.

 

Gratis online kennismakingsgesprek inplannen? Dat kan hier.

Deze gaan door via een online videogesprek.

 

Tarief

 

€75 per sessie.

Gedeeltelijke terugbetaling via de mutualiteit is van toepassing.

 

Reserveer hier je gratis online kennismakingsgesprek

 

Maak hier je afspraak voor een consultatie

 

 

Meer over mijn loopbaan

 

In 2017 haalde ik mijn bachelordiploma voeding en dieetkunde aan de AP Hogeschool. Nadien startte ik meteen mijn zelfstandige praktijk op, gecombineerd met een halftijdse job als diëtiste in AZ Herentals. In 2018 volgde ik een postgraduaat over voeding bij kinderen en jongeren.

 

In 2019 besloot ik volledig voor mijn praktijk te gaan, en volgde ik een cursus over emotioneel eten gevolgd door de officiële opleiding intuïtief eten.

 

In 2022 bracht ik mijn eerste boek Bye Bye Dieet uit.
 

bottom of page