top of page

Charline Neyrinck

DSC05867.jpg

Charline zal vanaf half september 2023 enkele maanden  afwezig zijn ikv moederschapsrust. 

Hallo, ik ben Charline!

 

Ik ben gepassioneerd coach en bemiddelaar. Ik heb een achtergrond in de advocatuur en maakte in 2018 een carrièreswitch om te doen wat ik het liefste doe: mensen begeleiden naar meer richting, energie en daadkracht. 

Als advocate viel het me telkens opnieuw op: de kwaliteit van onze verbinding met anderen en onszelf is cruciaal voor ons professioneel en persoonlijk welzijn. Verstoorde relaties en communicatie kunnen ons mentaal en fysiek zó beïnvloeden dat we het contact met onszelf, ons lichaam en anderen verliezen.

 

Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ en vanuit een verlangen om win-win situaties te creëren, ben ik me gaan richten op coaching en bemiddeling. Een periode van heroriëntering, loopbaanbegeleiding, opleidingen en persoonlijke ontwikkeling ging hieraan vooraf. Na bijscholing tot erkend bemiddelaar, loopbaanprofessional en stress- en burnout coach, combineer ik mijn expertise en ervaring uit de advocatuur, bemiddeling en coaching. Deze combinatie zorgt voor een kruisbestuiving en verruimt mijn blik op deze verschillende gebieden. Vanuit een passie voor het gedrag tussen mensen, volg ik momenteel een bijkomende academische opleiding in de klinische psychologie. Je mag van mij een professionele aanpak verwachten, een ‘no-nonsense’ stijl en oprechte betrokkenheid.

 

 

WAARVOOR KAN JE BIJ MIJ TERECHT?

 


Loopbaanbegeleiding

 

Heb je twijfels over je huidige job? Is je work-life balance wat zoek? Wil je meer inzicht in je talenten en valkuilen? Droom je van een eigen zaak maar schrikt het onbekend je af? Wil je groeien als ondernemer met behoud van een gezonde balans?

 

Loopbaanbegeleiding helpt je niet alleen bij het in kaart brengen van jouw talenten en competenties, het zet jezelf actief aan het stuur van jouw loopbaan. Dit doen we aan de hand van individuele begeleiding waarbij gesprekken, denk- en doe- oefeningen, opdrachten, actie- en ontwikkelingspunten horen. Het resultaat is een duidelijk visie over het vervolg van jouw loopbaan, afgestemd op jouw talenten. En een bijhorend actieplan.

Tarief:
Voor loopbaanbegeleiding bij een erkend loopbaanbegeleider kan je gebruik maken van de VDAB loopbaancheques, een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je geniet van een voordelig tarief. Om de 6 jaar heeft iedere werknemer, alsook elke zelfstandige (!) met minstens 7 jaar werkervaring, recht op 7 uur loopbaanbegeleiding. Hierdoor betaal je slechts 80 euro voor 7 uur loopbaancoaching. Dit is zeer voordelig aangezien de reële waarde 1100 euro bedraagt. De Vlaamse overheid legt dus 1020 euro bij.

 

Zonder de loopbaancheques betaal je als particulier 60 euro per uur of 90 euro voor 1,5 uur. Voor ondernemingen bedraagt het tarief in dat geval 85 euro (excl. btw) per uur.

 

Meer info over het aanvragen van de loopbaancheques vind je op deze website: Loopbaanbegeleiding – Charline Neyrinck

 

 


Stress- en Burn-outcoaching

 

Bij chronische stress zit je lichaam in een constante fight, flight of freeze modus. Hierdoor herstelt het minder snel en ervaar je klachten zoals aanhoudende vermoeidheid, stemmingswisselingen, slaapproblemen enz. Je hebt het gevoel dat je niet meer kan ontspannen en komt eigenlijk nooit meer écht tot rust. Je lichaam en geest staan de klok rond op scherp. Als deze toestand te lang aanhoudt beland je in een burn-out: je bent op.

 

Via stress- of burn-outcoaching kan je preventief werken aan het sterker omgaan met stress, of je herstelproces ondersteunen. Je leert op duurzame wijze:

  • beter omgaan met stress

  • je energie en mentale vitaliteit te herwinnen

  • te herstellen van fysieke, mentale en emotionele stressklachten

  • je persoonlijk toolkit verruimen en deze tools in te zetten op het juiste moment

  • op een gezonde manier te re-integreren

  • de juiste prioriteiten stellen

 

Samen gaan we op zoek naar manieren om te leren uit ingrijpende gebeurtenissen, zodat je niet alleen herstelt maar ook kan groeien als persoon. Mensen die een coachtraject volgden geven steevast aan dat hun herstelproces werd versneld en hun persoonlijke ontwikkeling is gegroeid. Blijf niet zitten met spanningsklachten. Herwin je energie en veerkracht en gun jezelf een groeiproces!


Tarief: Als particulier betaal je 60 euro per uur of 90 euro voor 1,5 uur.

Voor ondernemingen bedraagt het tarief 85 euro (excl. btw) per uur.

 

Hartcoherentie
 

Binnen stresscoaching kan ook hartcoherentietraining worden ingezet om sterker om te gaan met stress of preventie van burn-out.

 

Hartcoherentie is een gevestigde (ademhalings)techniek voor het beheersen van stress en emoties vanwege haar eenvoud en betrouwbaarheid (volledig gebaseerd op fysiologische wetten). Ze wordt vaak gebruikt in sportcoaching voor mentale voorbereiding op wedstrijden en in steeds meer landen krijgen politieagenten, brandweermannen en militairen hartcoherentietraining. Ook in de medische wereld kan hartcoherentie een aanvulling of ondersteuning zijn van een curatieve behandeling of als een preventieve maatregel.

 

Via biofeedback-apparatuur meten we het verschil in de intervallen tussen twee hartslagen, ook wel Hart Ritme Variabiliteit (HRV) genoemd. Het meten van de HRV geeft ons informatie over de balans in ons autonome zenuwstelsel. In het geval van overmatige sympathische activiteit is er sprake van disbalans. Dat komt vaak tot uiting in klachten zoals stress, angsten en uiteindelijk zelfs burn-out of depressie.

De toepassing van de ademhalingsfrequentie binnen hartcoherentie brengt de balans terug in het lichaam. De verbinding tussen hart en hersenen wordt getraind en versterkt. Er komt meer ‘lucht’ in het hoofd, waardoor de klachten aanzienlijk zullen afnemen.

Kortom: hartocherentie is een eenvoudige, laagdrempelige, meetbare en wetenschappelijk onderbouwde methode die zorgt voor zeer goede en snelle resultaten. Dankzij hartcoherentie neem je het heft in eigen handen. Je kunt de techniek bovendien toepassen waar en wanneer je dat zelf wil

 

Hoe verloopt een coachtraject?

 

Je kiest zelf hoeveel gesprekken je inplant voor coaching of bemiddeling. Je bent niet gebonden aan een minimum aantal afspraken en kan de gesprekken inplannen op een tempo dat voor jou het best aansluit.

Coachsessies kunnen plaatsvinden in de praktijk of online. Daarnaast kan je ook kiezen voor een wandelcoaching.

Heb je nog vragen rond coaching of bemiddeling? Contacteer me geheel vrijblijvend voor meer info. Ik help je graag verder!

 

 

 

Bemiddeling

 

Bemiddeling biedt een waardig alternatief voor partijen om zelf – binnen een vertrouwelijk kader en met ondersteuning van de bemiddelaar – tot een gedragen uitkomst voor hun conflict te komen.

 

Bij bemiddeling is er ruimte voor de noden, bezorgdheden en wensen van partijen om van daaruit een gedragen, duurzame en kostenefficiënte oplossing te komen, volledig op maat van alle betrokken partijen. De communicatie tussen partijen staat centraal en wordt hersteld, los van de uitkomst van het conflict. Als Erkend Bemiddelaar sta ik jullie bij in de volgende domeinen: familiezaken, burgerlijke zaken, handelszaken en arbeidsrelaties.

Tarief:

Het tarief voor bemiddeling bedraagt 130 euro per uur. In principe worden deze kosten gelijk verdeeld tussen de partijen, maar het staat partijen vrij hierover andere afspraken te maken.

 

Hoe verloopt een bemiddelingstraject?


Als Erkend Bemiddelaar nodig ik alle betrokken partijen uit voor een constructief gesprek binnen een vertrouwelijk en persoonlijk kader. We identificeren de blokkades die een open dialoog in de weg staan en pakken ze op gestructureerde wijze aan. Op een professionele en hands-on manier komen we tot een weloverwogen regeling waar iedereen zich in kan vinden en die volledig op maat gemaakt is. De partijen bepalen zelf hoeveel gesprekken er nodig zijn.

De uiteindelijke oplossing wordt vastgelegd in een duidelijke overeenkomst. Indien nodig en indien partijen dit wensen, dienen we de overeenkomst ook in bij de rechtbank. Zo krijgt de bemiddelingsovereenkomst dezelfde waarde als een uitspraak door de rechter.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Stel ze geheel vrijblijvend, ik help je graag verder.

 

 

 

Opleiding

https://www.linkedin.com/in/charline-neyrinck-b68a8950/

 

Contactgegevens

Charline Neyrinck

Loopbaanbegeleider – Stress- en burn-outcoach – Bemiddelaar-jurist

0472377173

hello@charlineneyrinck.be

 

Betaalmogelijkheden

  • VDAB Loopbaancheques

  • Payconiq of QR-code

  • Contant

  • Overschrijving

Indien gewenst kan een factuur worden opgemaakt op naam van je onderneming.

bottom of page