top of page

Stefanie Barigand 

9/2022 
Voorlopig heeft stefanie een tijdelijke aanmeld-stop. Er zal geen wachtlijst opgesteld worden. Wanneer er nieuwe plaatsen voor een traject vrijkomen zal u deze in de agenda kunnen terugvinden.

Over de therapie

 

Op woensdag- en vrijdagvoormiddag geef ik in Groepspraktijk Sion kortdurende psychotherapie aan volwassenen.

Als je bij mij als eerstelijnspsycholoog een traject volgt, dan volg je kortdurende therapie, maar wat is dat nu precies?

Kortdurende therapie is in één zin samengevat, gericht werken van klacht naar kracht. Het traject duurt maximaal 8 sessies en ons hoofddoel in therapie is om jou een boost te geven in mentale weerbaarheid om jou terug bij jouw veerracht te laten komen. We kijken samen naar alle elementen die jou op dit moment belemmeren om het leven tegemoet te gaan zoals jij dat graag zou willen. We gaan aan de slag met oefeningen om jouw vaardigheden te versterken en verzamelen concrete tools waar jij in de toekomst, steeds naar kan terugkomen. Indien we tijdens de eerste sessie of gaandeweg vaststellen dat je meer gebaat zou zijn bij langdurige en/of meer gespecialiseerde hulpverlening, dan zoek ik samen met jou naar een gepaste doorverwijzing.

 

Ik bied jou graag ondersteuning bij

Verwerken van een relatiebreuk, nood aan zelfvertrouwen, omgaan met overweldigende emoties, vermoeidheid, piekeren, twijfels over je relatie, zorgen over je werk, familiale problemen, eenzaamheid, onbegrepen voelen, stress, conflicten, communicatieproblemen, identiteit, zelfaanvaarding, perfectionisme, people-pleasen, levensvragen, zelfzorg.

 

Praktisch

Ik ben een geconventioneerd psycholoog (RIZIV: 7-01533-68-000), wat betekent dat jouw sessies bij mij voor het grootste deel vergoed zullen zijn. De eerste sessie is gratis. Dit laat ons toe om samen te kijken of ik de gepaste hulpverlener ben voor jou.

De volgende 7 sessies kosten 11 euro/sessie. Je traject duurt maximaal 8 sessies. Meer informatie over de tegemoetkoming kan je terugvinden op de website van het RIZIV.

Opleiding

- tot Klinisch Psycholoog - Vrije Universiteit Brussel (VUB) (2013)

- tot Integratief Psychotherapeut - Educatieve academie (EA) (2019)

- tot Lichaamsgerichte Traumatherapeut (i.o.)

- tot EMDR-Therapeut Level 1 (start februari 2023)

CONTACT

stefanie.bargiand@gmail.com

bottom of page